519-432-7368 info@agar-arch.com
Fanshawe College – M Building

Fanshawe College – M Building

Communication Arts – M Building Client Fanshawe College Location London, On Size 88,300 sf Cost $ Completion We were the prime consultant for this new hi-tech state of the art teaching facility. The building has three 28,000 sf floors and is linked to H Building with a two storey 2,200 sf link. The total gross floor area is 88,300 sf. The project also includes a separate 5,000 sf teaching greenhouse for the Landscape Department. The facility includes: two TV studios, state of the art Radio and TV production facilities, ‘6x’ Radio Station, an IT computer server room for the department, radio program academic space, edit facilities, computer labs, various size classrooms, an IT computer server room for the entire college and divisional office space. More Projects Contact...
Fanshawe College – D1060 Lecture Room

Fanshawe College – D1060 Lecture Room

  D1060 Lecture Room Client Fanshawe College Location London, On Size  sf Cost $ Completion The existing D1060 lecture theatre was constructed in 1971. Fanshawe College identified that this facility was in need of renovations to meet both their current and future requirements. The acoustics were unacceptable, there were no accommodations for modern technology and the finishes were dated and tired. The design team took on the challenge to redevelop the space to meet the needs of the College for both today and tomorrow. A goal of the new design was to eliminate acoustic hot spots and to maintain equal sound quality throughout the theatre. The new design achieves these goals without the need for costly special wall treatments.Non-parallel  surfaces are a key element in the design. Side walls have a faceted drywall surface designed to reflect sound in many directions, however, primarily to the rear. In a similar manner, the ceiling is constructed incorporating sloped linear metal panels within a segmented series of bulkheads. Again, sound is reflected in many directions, primarily to the rear. The ceiling was designed to accommodate three multi-channel high definition VDP projectors, general lighting, special theatrical quality lighting and a lighting animation system.   More Projects Contact...